maanantai 8. tammikuuta 2007

Koisiin valtion perustuslaki

Valtiojärjestyksen perusteet

1 § Valtiosääntö

Koisii on oligarkkinen diktatuuri. Koisiita hallitsevat Kuningas III Viisas ja Keisari I Nokkela. Näistä valtionpäämiehenä toimii vuosittain se, joka voittaa heinäkuun 15. päivä järjestettävän vitosen heiton. Valtionpäämies voi muuttaa hallintoaikanaan perustuslakia ainoastaan toisen hallitsijan suostumuksella. Valtion rajoja turvaa käskynhaltija, joka toimii myös valtion varahallitsijana.


2 § Valtiollisten tehtävien nimitysoikeudet

Kuningas ja Keisari voivat nimittää valtion tehtäviin haluamiaan henkilöitä. Valtionpäämiehellä on ensisijainen nimitysoikeus, mutta hänen on konsultoitava nimittämisasioissa myös toista hallitsijaa. Sillä hallitsijalla joka ei ole vallassa on oikeus kolmen (3) veto-oikeuden käyttämiseen vuoden aikana valtion asioissa. Nämä vetot voivat koskea niin nimittämisasioita, kuin myös valtion muita asioita. Jos veto-oikeutta käytetään ei valtionpäämiehen käskyä panna toimeen

5 § Koisiin kansalaisuus

Koisiin kansalaiseksi määrätään Koisiin hallitsijoiden toimesta. Koisiin valtiosta ei voi erota ilman hallitsijoiden suostumusta.

4 § Uskonto

Valtion uskonto on Islam. Valtiossa on kuitenkin uskonnonvapaus hallitsijoiden määräämissä rajoissa.

4 § Rahayksikkö

Koisiin rahayksikkö on vitonen. Vitonen on kellutettu rialiin nähden vuoden 2001 vaihteessa. Yksi vitonen vastaa 162 rialia.

5 § Rikosoikeudelliset periaatteet

Rangaistuksista Koisiin valtiossa päättävät sen hallitsijat. Poikkeustapauksissa hallitsijat voivat siirtää rangaistuksista päättämisen myös jollekin kolmannelle taholle. Rangaistuksista voi valittaa hallitsijoille. Valittamisesta hallitsijat voivat kuitenkin antaa lisärangaistuksia.

6 § Sanavapaus

Koisiissa on sananvapaus hallitsijoiden päättämissä puitteissa. Kansalainen voidaan tuomita rangaistuksiin jos hän toimii jollakin tavoin Koisiin hallitsijoita vastaan.

7 § Kieli ja kulttuuri

Koisiin kieli on riippuvainen hallitsijoiden käskyistä. Koisiin virallinen joukkue on TPS ja musiikkiyhtye Anthrax. Koisiin kansallislaulu on Anhraxin "I am the Law".

Ei kommentteja: